Psychosomatische Fysiotherapie

Psychosomatische Fysiotherapie

Wanneer je langdurige stress hebt of heftige situaties hebt meegemaakt en dit niet hebt kunnen verwerken kunnen er lichamelijke klachten ontstaan. De lichamelijke klachten kunnen zich op verschillende manieren vertonen zoals: extreme vermoeidheid, fibromyalgie, burn-out, chronische pijnklachten elders in het lichaam, pijnklachten in je organen, slaapproblemen en angst. Sommige klachten zijn onverklaarbaar en dit voelt als cliënt niet fijn. Je bent al naar verschillende artsen gegaan en er komt vaak geen redelijk antwoord. De klachten kunnen dan ontstaan door psychische klachten. Wanneer je deze symptomen herkent is het voor u behulpzaam om naar een psychosomatische fysiotherapeut te gaan.

Welke werkwijze wordt er gehanteerd?

Tijdens het eerste consult zal ik met u een uitgebreid gesprek aangaan, daarbij zullen er verschillende vragenlijsten worden ingezet om een duidelijk beeld te krijgen wat de oorzakelijke factoren kunnen zijn van het in stand houden van de klachten. De vragenlijsten zullen worden besproken met u en zal er uitleg worden gegeven over uw klachten. Vervolgens zal ik in samenspraak een behandelplan met uw opstellen met persoonlijke doelen waar we aan gaan werken. 

Wat voor soort behandelingen?

Op dit moment ben ik psychosomatisch fysiotherapeut in opleiding en geef ik al bepaalde  behandelingen en die bestaan uit:

          Ontspanning- en ademtherapie

          Mindfulness

          Massage

          Stressmanagement

          Graded activity

          Pijneducatie

          Oefentherapie voor belastbaarheid opbouw

Met deze oefeningen is het belangrijk dat je actief ermee omgaat zodat we de beste resultaten kunnen verkrijgen. Wanneer we er niet met ze tweeën uitkomen kunnen we in overleg voor een multidisciplinaire aanpak gaan en er een andere specialisme erbij betrekken zoals een psycholoog.

 Spreekt u het aan om samen met mij de therapie te gaan starten of heeft u nog vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen met mij via de mail robin@fysiohaarlemcentrum.nl of whatsapp 0623577220. 

Vragen?

Heeft u vragen? Of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Chat openen
Vragen kan je ook via de chat stellen.
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?