Dry Needling

Dry Needling

Bij Dry Needling worden pijnlijke en verharde punten in de spieren behandeld. Deze punten worden ook wel “knopen” of “triggerpoints” genoemd. Deze knopen kunnen (langdurige) pijnklachten veroorzaken in het lichaam. Dit kan op de plek zelf zijn of elders in het lichaam, dit wordt ook wel “referred pain” of “pijn op afstand” genoemd.
Dit soort triggerpoints kunnen overal in het lichaam ontstaan door bijvoorbeeld een slechte houding, overbelasting of stress.

Hoe werkt Dry Needling?​

Dry Needling is een wetenschappelijk onderbouwde techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van een heel dun massief naaldje (accupunctuur naald). Omdat deze naald niets inspuit wordt het “Dry Needling” genoemd.
Bij de behandeling wordt er eerst gezocht naar pijnlijke punten in het lichaam. Vervolgens wordt deze triggerpoint met een speciale techniek kortdurend aangeprikt in de kern van de triggerpoint waardoor deze gestimuleerd wordt en vaak een korte spiersamentrekking (twitch response) geeft. Dit voelt als een spierkrampje en kan soms gevoelig zijn. Hierna ontspant de spier zich en ontstaat er ruimte voor goede doorbloeding.

Na de behandeling heeft u vaak al direct meer bewegelijkheid, minder pijn en meer kracht. Wel zal de plek zelf nog wat beurs aanvoelen, als een soort spierpijn. Dit kan 1-2 dagen duren.   

De fysiotherapeuten van Fysio Haarlem Centrum hebben veel ervaring met Dry Needling en hebben hiervoor een speciale opleiding gevolgd. 

Voordelen Dry Needling

  • Effectieve behandeling om makkelijk tot de kern van een triggerpoint te komen
  • Kortdurend behandeling
  • Snel minder pijn
  • Snel meer bewegelijkheid, kracht en coördinatie
  • Medicatie vaak niet meer nodig

Wanneer Dry Needling?

  • Effectieve behandeling om makkelijk tot de kern van een triggerpoint te komen
  • Kortdurend behandeling
  • Snel minder pijn
  • Snel meer bewegelijkheid, kracht en coördinatie
  • Medicatie vaak niet meer nodig
Dry Needling

Een Dry Needling behandeling is onderdeel van een fysiotherapiebehandeling. U krijgt van uw fysiotherapeut ook oefeningen en gerichte adviezen mee om de oorzaak van de klachten weg te nemen en hiermee terugkerende klachten te voorkomen.

Wordt Dry Needling
vergoed?

Wanneer u aanvullend verzekerd bent valt de behandeling onder reguliere fysiotherapie en wordt hier geen extra vergoeding voor gerekend, dit geldt ook voor particuliere behandeling. 

U heeft voor Dry Needling als onderdeel van uw behandeling geen verwijzing nodig van huisarts of specialist.

Producten die we gebruiken

We vinden het belangrijk om tijdens ons werk ook zo duurzaam mogelijk bezig te zijn. Los van een sterk en vitaal lichaam is het ook belangrijk wat je er in stopt en welke producten je gebruikt. Om die reden hebben we ook bewust gekozen voor bepaalde oliën e.d.

100% Organic

Alles is duurzaam

Chemical Free

Oliën voor massage

Fresh & Healthy

Drankje bij aankomst

Ontzettend goede ervaringen met dry needling behandelingen van Jaron. Er was een aantal behandelingen nodig, maar al wel direct een merkbaar verschil en nu zo goed als pijnvrij. Heel fijn! Serieuze aanpak, maar ook tijd voor een praatje! Ik beveel Jaron zeker aan. Prettige ruimte ook!​

E. van der Storm

Vragen?

Heeft u vragen? Of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Chat openen
Vragen kan je ook via de chat stellen.
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?