Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie heeft als doel functioneel te herstellen na een operatie aan het bewegingsapparaat.
Dit is bijvoorbeeld het herstel na het krijgen van een nieuwe heup, knie of schouder. Het kan ook zijn dat u een kijkoperatie heeft gehad waarbij bijvoorbeeld een meniscusprobleem is verholpen of een voorste kruisband operatie. Orthopedische revalidatie is breder dan dit en kan betrekking hebben op alle gewrichten.
In het begin komt de fysiotherapeut vaak aan huis om u op weg te helpen met oefeningen of bewegelijkheid en kracht te bevorderen en u te adviseren over de balans in belasting en rust.
Zodra u weer mobiel genoeg bent om naar ons te komen volgt een traject waarin we door onder andere het doen van oefeningen toewerken naar functioneel herstel en hervatting van sport.

Waarom revalideren?

Na een operatie aan de heup, knie of schouder is het van belang zo snel mogelijk te starten met revalideren. Bij revalidatie wordt gewerkt aan de bewegelijkheid, spierkracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen. Dit zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk uw oude leven weer op kunt pakken. Wanneer u op de juiste manier revalideert verkleint u de kans op fysieke beperkingen of klachten en het op later moment terugkomen van klachten.

Preoperatieve begeleiding

Naast begeleiding na operatie bieden wij ook begeleiding vooraf aan. Dit zorgt ervoor dat u zo fit mogelijk uw operatie in gaat. Hiermee voorkomt u mogelijke complicaties na operatie en zal herstel na operatie sneller verlopen.

Bent u recent geopereerd of staat er een operatie gepland? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Producten die we gebruiken

We vinden het belangrijk om tijdens ons werk ook zo duurzaam mogelijk bezig te zijn. Los van een sterk en vitaal lichaam is het ook belangrijk wat je er in stopt en welke producten je gebruikt. Om die reden hebben we ook bewust gekozen voor bepaalde oliën e.d.

100% Organic

Alles is duurzaam

Chemical-Free

Oliën voor massage

Fresh & Healthy

Drankje bij aankomst

Fantastisch herstel gehad na zware rug en schouder problemen. Begripvol, meedenkend en vakkundig dat zijn maar een paar opmerkingen. Jaron bedankt!!

M. Opzeeland

Vragen?

Heeft u vragen? Of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Chat openen
Vragen kan je ook via de chat stellen.
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?