COPD

Longklachten?

Heeft u last van longklachten, benauwdheid of COPD? Wanneer u hier last van heeft zal u merken dat allerlei activiteiten in het dagelijks leven moeizamer gaan, zoals: traplopen, wandelen, fietsen, sporten, voor jezelf zorgen etc. Dit zorgt voor beperkingen in het dagelijkse leven en dat is vervelend. Wat u hieraan kunt doen is starten met een longrevalidatie traject.

Wat is COPD?

Wat wordt er verstaan onder COPD? Chronic obstructive pulmonary disease. Deze ziekte ontstaat door twee verschillende longaandoeningen: longemfyseem en chronische bronchitis. Bij longemfyseem gaan er longblaasjes kapot en bij chronische bronchitis zijn de luchtwegen ontstoken waardoor er meer slijmproductie ontstaat. Bij cliënten zien we vaak dat beide aandoeningen aanwezig zijn. Naast COPD zijn er ook andere longaandoeningen waaronder longfibrose en long sarcoïdose waar wij mee bekend zijn als gespecialiseerde fysiotherapeuten. Helaas zijn deze aandoeningen niet te genezen en is het een progressieve aandoening wat betekend dat het langzamerhand erger wordt. Daarom is het juist belangrijk om de stap te nemen naar een longrevalidatietraject.

COPD behandeling op maat

Wanneer er COPD of een andere longaandoening is gediagnosticeerd kan in samenspraak met de huisarts en longspecialist een traject worden gekozen en kan je bij ons terecht! We zullen dan starten met een intake en uw doelen bepalen waar we aan zullen werken. Hier vanuit maken we een behandelplan op maat waar u zich comfortabel bij voelt. Wat kunt u verwachten bij de fysiotherapeut? We zullen onder andere conditietraining en spierkrachttraining toepassen, als u moeite heeft met het afvoeren van slijm zullen wij u technieken aanleren om dit te doen, ontspanningsoefeningen geven en u begeleiden in het traject. Wanneer u nog vragen heeft kunt u deze altijd stellen.

Bel of mail voor een afspraak en wij zullen u helpen om uw doelen te behalen en het reduceren van de progressie van de aandoening.

Blijf gezond!

Meld je aan voor de “blijf gezond” nieuwsbrief. 
Met persoonlijke tips voor een gezond evenwichtig en vitaal leven. 

Chat openen
Vragen kan je ook via de chat stellen.
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?