COVID revalidatie

COVID-revalidatie

Heeft u recent COVID-19 gehad en komt u uit thuis quarantaine, uit het ziekenhuis of van de intensive care? Bent u hiervan herstellende, maar merkt u dat uw handelingen minder goed kan uitvoeren zoals traplopen, werken, sporten, wandelen, fietsen etc.? Ervaart u daarnaast (extreme) vermoeidheid, spierkrampen, benauwdheid en verminderde conditie? Dan zou het voor u het goede moment zijn om te revalideren bij een gespecialiseerde fysiotherapeut. 

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de intake gaan we eerst in gesprek om uw klachtenbeeld in kaart te brengen, zowel de fysieke- als de mentale klachten. Daarnaast doen we wat testjes voor een 0-meting en zullen we dit later in het traject evalueren om uw vooruitgangen goed in kaart te brengen. Vervolgens gaan we een behandelplan op maat maken wat goed bij u past en zal de revalidatie van start gaan. In het traject zullen we ons richten op de doelen die we hebben aangemaakt. Het grote gedeelte zal bestaan uit oefentherapie door middel van krachttraining, maar ook waarbij nodig is ademhalingsoefeningen. Daarnaast is het van belang dat u goed inzicht krijgt in uw energieverdeling zodat u niet overbelast raakt, doordat u teveel van uw lichaam vraagt. Als we merken dat het een goed idee is om een samenwerking met een andere discipline aan te gaan zullen we dit in overleg doen en gaan we bijvoorbeeld een diëtist, ergotherapeut of psycholoog moeten inschakelen. 

Wat moet u nu doen?

Herkent u deze klachten en wilt u graag onder begeleiding revalideren bij een gespecialiseerde COVID-19 therapeut? Bel of email voor een afspraak en we zullen u helpen om uw doelen te behalen en uw klachten te reduceren. 
Let wel; een verwijzing van de huisarts is nodig om de behandelingen vergoed te krijgen vanuit de zorgverzekering.

Vragen?

Heeft u vragen? Of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Chat openen
Vragen kan je ook via de chat stellen.
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?